MIM19200-IMIM19200 Araştırma Stajları Teslim Esasları

MIM19200-IMIM19200 Araştıma STAJI TESLİM KURALLARI

-Okulların yüz yüze eğitime ara verdiği (16 Mart) tarihten itibaren katılmış olduğunuz online etkinlikler geçerli sayılacaktır. Online etkinlikler, online seminer, konferans, atölye çalışması vb. olabilir. Online sergi, müze ziyaretleri ve teknik geziler geçerli sayılmayacaktır. Etkinliklerde mesleki bir kazanım elde edilmiş ve bu kazanımlar detaylı şekilde deftere aktarılmış olmalıdır.

- Aynı günde gezilebilecek mimari mekanlar ayrı ayrı günlere yazılmaz.

- Mesleki katkı sağlamamış olan seminer vb. staj defterine yazılmaz.

- Yazı dili akademik olmalıdır. Günlük biçiminde staj defteri yazılmaz.

- BAŞKA BİR DERS KAPSAMINDA yapılmış teknik geziler veya atölye çalışmaları staj defterine yazılmaz.

- Geziler maksimum 3 güne yazılmalıdır. Kalan 7 gün için farklı etkinlikler (seminer, workshop, yarışma projesi gibi) yazılmalıdır.

- Staj defterine yazılan bilgiler internet sitelerinden ve/veya kitaplardan kopyalanmamalıdır. İntihal yaptığı anlaşılan öğrenciler için işlem başlatılır.

- Kitap/ İnternet sitesi gibi kaynaklar kaynakça verilerek kullanılabilir.

- Öğrenciler staj defterine yazdığı bilgileri farklı kaynaklardan derleyerek kendi akademik cümleleriyle yazmak zorundadır.

- Mesleki kazanımlarını akademik bir dille anlatamayan staj defterleri başarılı sayılmaz.

- Defter altlığında görünen başlangıç-bitiş tarihi araştırma stajında aranmaz.

- Defterin teslim edildiği tarih formda ilgili yere yazılır.