Karıncaların ayak izlerinden seramik karolara
23 Şubat 2022

İç Mimarlık Bölümü öğrencimiz Fatıma Sude Yıldırım karıncalardan esinlendiği projesi ile 9. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülü Yarışması’nda mansiyon ödülüne değer görüldü.

Yurtbay Seramik’in sektörün tasarım ve eğitim alanında gelişmesine katkıda bulunmak için bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği “Öze Dönüş” temalı Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu. Doğanın her hâlinin seramik karo tasarımında kullanılabileceğini vurgulayan yarışmaya 150 farklı üniversiteden 347 öğrenci katıldı. 363 projenin değerlendirildiği yarışmada 6 proje ödüllendirildi. 

Fatıma Sude Yıldırım ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Hidayet Şimşek’in birlikte hazırladığı Termit isimli proje, karıncaların ayak izlerini takip ederek ulaşılan bir öze dönüş hikâyesi sundu. Öğrenciler bu takibin sonunda karıncaların yaşam döngüsünün merkezi olan yuvalarını inceleyerek tasarımlarında kullandı. Geleneksel seramik malzemenin doğal renginin sunulması, karınca ayak izlerine ve yuvalarına gönderme yapan soyutlanmış yalın rölyefler ve farklı karo çeşitleri ile jüri üyelerinin dikkatini çeken proje, üç eş değer mansiyon ödülünden birini kazandı.