Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR) Worskhop Gerçekleşti.
21 Nisan 2019

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü etkinlikleri kapsamında 20 Nisan 2019 Cumartesi günü Öğr. Gör. Hayri Atak, Ar. Gör. Burcu Nimet Dumlu ve İç Mimar Oğuz Emre Bal yürütücülüğünde, Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR) Worskhop fakültemiz öğrencileri yanı sıra ulusal üniversitelerden lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Teknolojiyle ilgili detaylı bilgilendirmenin yapıldığı workshop kapsamında sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik tarihçesi, araçlar, yazılımlar ve mimaride kullanımları üzerine tartışıldı. Gerçekleşen sunumların ardından öğrenciler, VR box aracılığıyla fakültemiz öğrencilerinin İç Mimarlıkta Dijital Anlatım dersi kapsamında ürettikleri 360 derece renderları ve Oğuz Emre Bal'ın sanat işlerinden biri olan 'İçlek Art' işlerini deneyimledi. Öğrenciler daha sonra, HTC Vive gözlüğü ve Tilt Brush uygulamasıyla 3 boyutlu eskiz yaparak birbirlerinin eskizleri içerisinde gezdiler.