Projection Mapping Sergisi
26 Aralık 2022
2022-2023 Güz dönemi İç Mimarlık Bölümü IMIM22381 kodlu Bilgisayar Destekli İç Mimari Tasarım dersi kapsamında İç Mekanda Projeksiyon Haritalama Yöntemi (Projection Mapping) konusunda çalışma yapılmaktadır. Projeksiyon haritalama yöntemi özellikle interaktif sergi çözümlemelerinde, tarihi yapıların cephelerinde ve kamusal alanlarda kullanılmaktadır. Projeksiyon haritalama belirli bir yüzeye animasyonların birebir olarak yerleştirilerek oluşturulduğu uzamsal artırılmış gerçeklik yöntemidir.
 
Ders kapsamında iç mekanda bu yöntemin uygulanabilirliği araştırılmış, dönem sonunda ise fakülte öğrencilerinin deneyimleyebileceği interaktif bir sergiye dönüşmesi hedeflenmiştir. Bu etkinlikle öğrencilerin  çağdaş interaktif sanat çalışmalarını deneyimlemesi, bu çalışmalar için gerekli olan bilgisayar programlarına ve dijital yöntemlere hakim olması, artırılmış ve sanal gerçeklikle iç mekandaki tasarım olanaklarının araştırılmasına aşina olması amaçlanmaktadır. 
 
Etkinliğin 29.12.2022 (perşembe)  tarihinde 14.00-17.50 saat aralığında Haliç Kampüsü D blok'taki Okçuluk Atölyesinde gerçekleşmesi planlanmaktadır.